SANDAVA pilates & intilates

Nassolj sósat, egészségesen!

Itt a nyár, és természetesen lángos, fagyi, sült krumpli a strandon, hamburger stb.. Hozzá tartozik a vízparthoz és a nyárhoz. Egyszer – egyszer belefér, mert ha megkívánjuk, fogyasszuk is el. Hiszen nem rendszerességről van szó, hanem egy-egy alkalomról. A probléma azzal van, ha túlságosan elszalad velünk a ló és  a mindennapjaink részét teszik ki ezek az ételek. Három házilag elkészíthető ötletet fogok felsorolni, amikkel tudjátok helyettesíteni  a bolti édességeket és rágcsálni valókat.
Miért jók?
Nem tartalmaznak színezéket, ízfokozókat, tartósítószereket. Mi készítjük, tudjuk mi van benne.

1. Hagyd a bolti burgonyachips-et! Jöhet a cukkini!

A burgonyaszirom chips azért káros a szervezetre, mert nagyon magas a kalóriatartalma, illetve gazdag sóban és zsírsavakban is egyaránt. Ettől függetlenül nem kell lemondanunk a sós ropogtatni valóról. Elég, ha más alapanyagokat választunk.

Hozzávalók:főzés 009

1 cukkini

olíva olaj

fűszersó

 

Elkészítés:
A sütőt 220-225 fokra melegítjük.  Egy tepsire tegyünk sütőpapírt és kenjük meg olíva olajjal. Vágjuk fel a cukkinit nagyon vékony szeletekre. A cukkinit a papírra helyezzük, olíva olajjal permetezzük, és megfűszerezzük. Ne használjunk túl sok fűszert, ha nem lett elég fűszeres, inkább utólag sózzuk. Süssük ropogósra a cukkiniket! Fokhagymás natúr joghurtba mártogatva is finom!

 

2. Sajtkrém helyett Uborkás-mentás mártogatós nachos mellé


Szeretjük a nachos-t.  Ha mégsem akarnánk róla lemondani, akkor legalább a szószt cseréljük ki, ami mindennel tele van, csak egészségessel nem.


Hozzávalók: 

1 db nagyobb kígyóuborkaKép 615

1 csokor menta

5-6 dl zsírszegény natúr  joghurt

fél teáskanál őrölt fűszerkömény, vagy római kömény

negyed teáskanál cukor vagy édesítő

1 lime leve

só,bors  

Elkészítés:

A joghurtot, és a kefirt összekeverjük, és hozzákeverjük a többi összetevőt. Majd az uborkát és a mentát kis darabokra felvágjuk. Mindent összekeverünk és jól lehűtjük a hűtőben 3-4 óra alatt. Egyszerű, natúr kukorica nachossal tálaljuk. Uborka helyett avokádóval is isteni finom!

 

Sós mogyoró helyett fűszeres – ropogós csicseriborsó!

Magas fehérje- és rosttartalom. Esti tévézéshez tökéletes!

Hozzávalók:

 1 üveg főtt csicseriborsó

1 duci gerezd reszelt fokhagymamezes_fahejas_csicseriborso

 1 mokkáskanál őrölt római kömény

 fél mokkáskanál csilipor

 1 mokkáskanál fahéj

 só, frissen őrölt bors

 olívaolaj

 

A csicseriborsót leszűrjük és átöblítjük. Ha frisset veszünk, 24 óráig vízben áztatjuk felhasználás előtt. A sütőt közben előmelegítjük 180 fokra. 
A  borsót meglocsoljuk olívaolajjal, a fokhagymát lereszelve és a fűszereket összekeverve rászóróm, majd összekeverem, hogy minden szemet befedjen. Egy tepsit fedjünk be sütőpapírral és tegyük rá a csicseriborsót. Sütés közben ne piszkáljuk, mert néhány szem képes pattogni, felrobbanni a sütőben. Kb. 25 perc alatt barnára pirítjuk. 

 

Mindenkinek izgalmas kísérletezést! 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!